В Херсоні окупанти влаштовують людям вуличні перевірки

У Херсоні російські бойовики катують взятих у заручники мирних мешканців. Жителі тимчасово окупованого міста, виходячи в магазин, щодня ризикують потрапити в полон окупантів, про це повідомляє уповноважена з прав людини Людмила Денісова. 

“Перебування вдома також не рятує херсонців від викрадення, адже російські військові заходять до під’їздів, вибивають двері та вивозять людей у невідомому напрямку. Через соцмережі місцеві мешканці відстежують пересування рашистських патрулів та дізнаються місце розташування ворожих блокпостів на дорогах. Так, є шанс прокласти безпечний шлях до місця призначення. У разі потрапляння на вуличну перевірку окупанти здійснюють огляд тіла на наявність татуювань, переглядають вміст телефону, машини, речей. Багато хто не проходить цю «процедуру». Після цього людей відвозять у невідомому напрямку”.

З перших днів окупації у соціальних мережах почали масово з’являтися повідомлення з фото та закликами про допомогу у пошуку зниклих батьків, дружин, дітей, друзів.

Херсонці, які побували в полоні і вирвалися на підконтрольну Уряду України територію, розповідають про знущання та насильство, що застосовувалося до них під час допитів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *