Путін підписав указ та збирається незаконно паспортизувати людей на Херсонщині

Російський президент путін підписав указ, яким спростив процедуру отримання російського громадянства для жителів Херсонської та Запорізької областей. Документ опублікували на офіційному порталі правової інформації РФ.

Документом внесли зміни в попередній від 24 квітня 2019 року, який дозволяв спрощений порядок отримання громадянства жителям Донецької та Луганської областей. Тепер до цих двох регіонів додалися Херсонська та Запорізька області.

Указ набирає чинності з моменту його підписання.

Міністерство закордонних справ України засудило указ.

“Незаконна паспортизація на Херсонщині та Запоріжжі, так само як і в Криму та на тимчасово окупованій частині Донецької та Луганської областей, є грубим порушенням суверенітету та територіальної цілісності України, норм та принципів міжнародного гуманітарного права, а також зобов’язань РФ як держави-окупанта, відповідно до статті 45 Гаазької Конвенції 1907 року та статті 47 Конвенції про захист цивільного населення під час війни 1949 року”, йдеться в повідомленні.

В СЗС кажуть, що указ президента Росії є юридично нікчемним та не матиме правових наслідків. Це рішення не вплине на приналежність мешканців тимчасово захоплених Росією територій до громадянства України.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *