Під час артобстрілу загинула жінка з Херсонщини

2-3 травня військовослужбовці росії здійснили артилерійський обстріл Високопільської та Кочубеївської громад на Херсонщині. В результаті цього загинула мешканка села Заградіївка. Про це повідомили в прокуратурі Херсонської області.

За попередніми даними, щонайменше шість мирних жителів громад отримали різного характеру та ступеню тяжкості тілесні ушкодження.

Крім того, від артобстрілів пошкоджені та подекуди зруйновані приватні домоволодіння.
Вказані дії становлять пряму загрозу життю й здоров’ю мирного населення, суперечать нормам міжнародного гуманітарного права, а саме статей 51, 52 Додаткового протоколу до Женевської конвенції від 12 серпня 1949 року, які прямо забороняють напади на цивільне населення та цивільні об’єкти.

За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури здійснюється досудове розслідування у кримінальних провадженнях за фактами порушення законів та звичаїв війни (ч.ч. 1,2 ст. 438 КК України).

Наразі у кримінальних провадженнях проводяться невідкладні слідчі (розшукові) дії, спрямовані на швидке, повне і неупереджене дослідження обставин кримінальних правопорушень.
Досудові розслідування за вказаними фактами тривають.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *