Чому зник зв’язок на Херсонщині

Учора жителі Херсонської та частини Запорізької областей спочатку відчули перебої з інтернетом та мобільним зв’язком, а потім ці послуги зникли на значних територіях. Наразі стало відомо, що причинами відсутності зв’язку стали обриви волоконно-оптичних магістральних ліній та відключення від електропостачання обладнання операторів у цих регіонах, повідомляють у Держспецзв’язку.

“Проблеми, які виникли одночасно у всіх операторів мобільного зв’язку, а також у постачальників фіксованих інтернет-послуг, є нічим іншим, ніж черговою спробою окупанта залишити українців без доступу до правдивої інформації про перебіг війни, яку розв’язала росія проти України; та зробити свою брехливу пропаганду безальтернативним джерелом інформації, як це робиться в самій росії”, – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше українська розвідка повідомляла про плани російських окупантів відрізати Херсонщині від зв’язку із зовнішнім світом.

“Паралельно з відключенням українських операторів на російських інформаційних ресурсах почали розповсюджувати фейкові історії про те, що розпорядження відключити зв’язок дала українська влада. Це неправда, оскільки ми завжди виступали за максимальний доступ українців  до засобів зв’язку. А Національний центр оперативно-технічного управління мережами телекомунікацій (НЦУ) при Держспецзв’язку і перед війною, і на початку вторгнення висловив однозначну позицію держави – оператори повинні забезпечити українців зв’язком та доступом до інформації”

Українців, які перебувають на окупованих районах, закликають за можливості переїжджати до інших регіонів. Закликаємо всіх бути обережними і не наражати себе на небезпеку.

“Ви й досі можете залишатися на зв’язку з Україною. Навіть якщо окупанти відключили українське ефірне мовлення, зв’язок та інтернет, слухайте радіо на середніх хвилях (1278, 1404, 873, 657 кГц) за допомогою старих приймачів. Також українські канали розкодовано на супутнику”.

▪️ супутник: Hotbird 13;

▪️ частота: 11 219 МГц;

▪️ поляризація: H (горизонтальна);

▪️ символьна швидкість: 29 900;

▪️ корекція помилок: FEC 3/5.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *