Переселенець з Чорнобаївки відкрив виробництво в’ялених томатів в Ізмаїлі

Засновник і обличчя бренду “В’ялені помідори” Андрій Бігленко був вимушений перенести свою справу з Чорнобаївки в Ізмаїл. Про те як Андрію вдалося налагодити своє виробництво на новому місці він розповів Суспільному в етері “Українського радіо Одеса”.

Сім років тому Андрій Бігленко заснував в Чорнобаївці на Херсонщині підприємство з виробництва в’ялених томатів. Компанія виробляла приблизно 20 тисяч банок за рік. В асортименті було десять різних смаків. Але з початком повномасштабного вторгнення чоловік був вимушений залишити все. Андрій евакуював родину до Європи, а сам з братом почав перевозити людей з Миколаєва до польського кордону.

“Так минув перший місяць. Потім я побачив, що у Львові та Івано-Франківську з бізнесом все нормально. І задумався, що потрібно відновити своє виробництво. І почав шукати, де можна залишитися та можна розпочати все заново”, – каже підприємець.

Спочатку чоловік думав про західні країни, але там несприятливі умови для вирощування томатів. Потім родина повернулася до України і чоловік обрав для свого нового виробництва місто Ізмаїл. Там Андрію надійшла пропозиція про співпрацю від підприємства “Дунайський аграрій”. Тепер вони спільно випускають в’ялені томати під двома брендами: “Дунайський аграрій” та “Українські в’ялені помідори”.

“Ми домовились, що з продукції “Дунайського аграрія”, а саме з органічних томатів, я буду виробляти в’ялені томати. Так і вийшло. Тепер ми зробили перші в Україні органічні в’ялені томати”, – розповідає Андрій.

З запуском виробництва продукції Андрію допомогло підприємство-партнер, також він отримав грант від німецького уряду. Підприємець додає, що частина виробничого цеху, який залишився в Чорнобаївці, знищена внаслідок обстрілів.