Майстриня з Херсона вишила сорочку за зразком картини відомого художника

Рукотворний витвір херсонки називають Вишиванкою Перемоги. Під час російської окупації Херсона Інна Микуцька не тільки присвячувала весь свій вільний час вишиванню – вона фіксувала всі події у соцмережі, де описувала власне існування та життя окупованого міста. Про це йдеться на сторінці Facebook Херсонського художнього музею.

Майстриня намагалася завантажити себе роботою і розпочала здійснювати давню мрію – вишити сорочку. Ця вишиванка непроста, зазначається в дописі:
“Свого часу мене вразила картина Михайла Брянського «Портрет дівчини у вишиваній сукні» з колекції Херсонського художнього музею. Тонко прописаний майстром візерунок вбрання так і вабив зняти малюнок, тож ще задовго до російської окупації я адаптувала його під хрестик і мріяла, як позуватиму у вишиванці біля цієї картини”, – говорить майстриня.
Вишиванка готова – і не просто готова, вона для багатьох херсонців, які стежили за дописами Інни, втілилась у символічну Вишиванку Перемоги. Перед втечею з Херсона російські окупанти розграбували музеї, майже все зібрання художнього музею вивезені. Немає і «Портрету дівчини у вишиваній сукні», де він – наразі невідомо. Найболючіше, що це пограбування відбувалося на очах Інни Микуцької.