Російські снаряди пошкодили електромережу в Херсоні (фото, відео)

Херсон перебуває під цілодобовими обстрілами. Російські військові б’ють по місту з артилерії, РСЗВ, мінометів, танків, БПЛА. Через обстріли в деяких районах міста від вчора зникла електроенергія. Про це написало Суспільне.

Володимир проживає на вулиці, куди неодноразово влучали російські снаряди. Чоловік прибирає біля власного будинку після вчорашнього вечірнього обстрілу. Він тривав годину, снаряди прилітали кожні п’ять хвилин.

“У сусіда ворота побило, в машині немає скла. У мене теж ворота побиті, скло побите. У сусідів – дах. Тут люди живуть, тут немає військових”, – говорить херсонець.

Жителька Херсона Тетяна Бекетова живе одна. Говорить – справитися зі страхом під час обстрілів складно.

“Вибуховою хвилею на кухні відкрило вікна, двері, все повідкривало. На літній кухні коробка з дверима вилетіла. Почалось о дев’ятій, а потім вибухів було більше, я сіла в коридорі”, – каже жінка.

Вчора під час обстрілу міста постраждав будинок херсонки Наталі. Його дах увесь в дірках.

“Будемо жити, а куди нам діватися. Вперше було влучання в котельну, стіни розлетілися. І в кухні дах, через нього снаряд прилетів в кухню і в котельню”, – розказує жінка.

Російські війська не вперше обстрілюють і будинок Євгена Анаджафова.

“Приблизно місяць тому з “Градів” обстріляли. Побило дах, двері вилетіли в сусідню кімнату, котел”, – розповів херсонець.

Обстрілювати Херсон та околиці міста російські військові продовжують і сьогодні, говорить пресофіцер тактичної групи “Грім” Дмитро Плетенчук.

“Ведеться артилерійський бій, тривають контрбатарейні заходи, тривають обстріли. Сили оборони у відповідь наносить вогневе ураження. На жаль, сьогодні зранку так само продовжуються обстріли околиць міста”, – каже Плетенчук.

Через обстріли в деяких районах міста зникла електроенергія, розповів голова пресофісу Херсонської обласної військової адміністрації Олександр Толоконніков. За його словами, електроенергія поступово відновлюється, енергетики працювали всю ніч.