Судитимуть п’ятьох мешканців Херсонщини, які брали участь у псевдореферендумі

Судитимуть п’ятьох мешканців Херсонщини, які брали участь у псевдореферендумі. Про це пише Херсонська обласна прокуратура.

Прокурори Бериславської та Олешківської окружних прокуратур скерували до суду обвинувальні акти стосовно п’ятьох мешканців Херсонщини за фактом колабораційної діяльності (ч. 5. ст. 111-1 КК України).
“Обвинувачені у вересні минулого року брали участь в роботі так званих «виборчих комісій», які російські окупанти створили для проведення на тимчасово окупованій РФ території області незаконного референдуму щодо виходу області зі складу України та приєднання до складу РФ.
У супроводі озброєних представників РФ підозрювані здійснювали подворові обходи мешканців населених пунктів Милівської та Чорнобаївської територіальних громад, щоб люди ставили відмітки в так званих «бюлетенях». Після цього вони передавали урни з «бюлетенями» військовим РФ та отримували винагороду в російській валюті”, – йдеться в повідомленні прокуратури.
Наразі всі обвинувачені  перебувають під вартою, де очікуватимуть на вирок суду. Їм загрожує до десяти років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю терміном до 15 років з конфіскацією майна.