Прокуратурою розпочато кримінальне провадження внаслідок чергового обстрілу Херсона російськими військами (фото)

Внаслідок чергового обстрілу Херсона російськими військами напередодні Великодня загинуло двоє жінок. Про це повідомляє Херсонська обласна прокуратура на своєму сайті.

За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури розпочато досудове розслідування у кримінальних провадженнях за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1, ч. 2 ст. 438 КК України).
“П’ятнадцятого квітня 2023 року армія РФ черговий раз обстріляла житлові квартали Херсона. Російські снаряди поцілили по території однієї зі шкіл обласного центру, внаслідок чого на місці загинуло двоє жінок. Також російські окупанти обстріляли приміські населені пункти. Наразі відомо про одного пораненого цивільного. Пошкоджено багатоквартирні та приватні будинки, а також будівлю установи виконання покарань. Обстрілиювали цивільні об’єкти зі ствольної артилерії”, – йдеться в повідомленні прокуратури.
Прокурори продовжують вживати всіх належних заходів для документування воєнних злочинів, вчинених представниками збройних сил РФ.