Троє лікарів з Херсона підозрюються у співпраці з російськими окупантами

Троє лікарів з Херсона підозрюються у співпраці з російськими окупантами. Про це повідомила Херсонська обласна прокуратура на своєму сайті.

Херсонська обласна прокуратура заочно повідомила про підозру трьом лікарям КНП «Херсонська обласна інфекційна лікарня ім. Г. І. Горбачевського» у пособництві державі-агресору, вчиненої за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 111-2 КК України). Санкції статті передбачають позбавлення волі на строк від десяти до дванадцяти років з позбавленням права займати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна або без такої.
“Підозрювані під час тимчасової окупації Росією Херсона добровільно погодились співпрацювати з окупантами.
Один із них очолив захоплений медзаклад, ставши так званим  «в.о. головного лікаря». Чоловік переєстрував лікарню в органах окупаційної адміністрації РФ, відкрив банківські рахунки в незаконно створених росіянами установах та видавав зарплату російськими рублями. Двоє інших фігурантів зайняли псевдопосади завідуючих відділень. Всі вони займались антиукраїнською пропагандою та агітували колег до співпраці з російськими окупантами та отриманні російських паспортів”, – йдеться в повідомленні прокуратури.
Досудове розслідування здійснюється слідчими ГУНП в Херсонській області.