Журналісти просять відновити на посаді пресофіцера Херсона Дмитра Плетенчука (відео)

Журналісти просять відновити на посаді начальника пресслужби тактичної групи “Грім” м. Херсон Дмитра Плетенчука. Про це вони заявили під час брифінгу в Ukraine Media Center Odesa.

Дмитра Плетенчука відсторонили з посади вночі 22 травня після оприлюднення ним в Facebook інформації про збитий російський літак Су-35 на Херсонщині. Інформацію про літак згодом підтвердили і в Командуванні Повітряних сил. Проте, вночі журналістам стало відомо, що Дмитра Плетенчука за це відсторонили від посади.

“Я особисто знаю, що Дмитро Плетенчук був одним з найефективніших пресофіцерів півдня”, – розповів на брифінгу фіксер, журналіст Артем Перфілов.

На брифінгу журналісти зазначили, що Дмитро Плетенчук ніякого стосунку до протесту журналістів не має.

“Говорять, ніби Дмитро просив нас вступитися за нього, і ця пресконференція ініційована ним, але ні. Всі, хто тут присутній, прийшли сюди самостійно і вирішили публічно стати на захист дійсно єдиного пресофіцера півдня, який виконує свої функції”, – розповіла фрилансерка Юлія Химерик.

Журналісти та фіксери підготували лист-звернення до командувача ОСУВ “Одеса”, генерала-майора Едуарда Москальова. Наразі його підписали понад 80 представників українських та закордонних ЗМІ.

“Дмитро Плетенчук – відповідальний та сумлінний фахівець, який неодноразово сприяв оперативній та ефективній роботі кожного з нас, внаслідок чого українська та міжнародна спільноти були вчасно поінформовані про досягнення української армії та воєнні злочини, які скоїла Російська Федерація”, – йдеться у зверненні медійників.

В Об’єднаному координаційному центрі повідомили, що Дмитро Плетенчук перебував на Херсонщині у відрядженні, яке закінчилось. Він повернувся до виконання обов’язків за штатною посадою, а організацією роботи журналістів на Херсонському напрямку займається інший офіцер – Ярослав Мельничук.