Двох мешканок Херсонщини судитимуть за колабораціонізм

Двох мешканок Херсонщини судитимуть за співпрацю з російськими окупантами. Про це повідомила Херсонська обласна прокуратура на своєму сайті.
Прокурори Херсонської обласної прокуратури затвердили та скерували до суду обвинувальні акти стосовно двох мешканок Херсонщини за фактом колабораційної діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).
“Після повномасштабного вторгнення РФ в Україну колишня начальниця одного з відділів Херсонської міської ради пішла на співпрацю з росіянами та добровільно зайняла посаду директора у створеному російськими окупантами незаконному Центрі зайнятості населення м. Херсон. Обвинувачена здійснювала підбір працівників до незаконного органу влади, вживала заходів, пов’язаних з працевлаштуванням місцевого населення в інші органи, створені російською владою, а також проводила співбесіди з роботодавцями від країни-агресора.
Інша обвинувачена, стала так званою, начальницею відділу по справам освіти, молодіжної політики, культури і спорту військово-цивільної адміністрації Голопристанської територіальної громади Скадовського району Херсонської області. На псевдопосаді вона виконує завдання окупаційної влади, які спрямовані на впровадження освітнього процесу за російськими стандартами та інші організаційно-розпорядчі та адміністративно-господарські функції”, – йдеться в повідомленні прокуратури.
За вчинене обвинуваченим загрожує до 10 років позбавлення волі з позбавленням права займати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 15 років з конфіскацією майна.