У Херсоні залишаються шість тисяч учнів, які здобувають освіту дистанційно (відео)

Загалом від 24 лютого 2022 року з міста виїхали 22 тисячі школярів. Половина з них зараз перебувають за кордоном і намагаються поєднувати навчання в іноземних школах з уроками в херсонських. Про це в ефірі медіаплатформи “Вгору” розповіла очільниця управління освіти Херсонської міської ради Наталя Журженко.

“Зараз перед нами стоїть дуже серйозний суспільний виклик. Ми маємо надати нашим дітям таку освіту, щоби вони потім повернулися назад до Херсона, завершили тут навчання і будували своє життя в рідному місті”, – зазначила Наталя Журженко.

З 1 вересня школи Херсона працюють у дистанційному форматі. На початку навчального року батькам було запропоновано дві форми навчання: віддалена та сімейна. Сімейний формат обрали переважно ті батьки, які з дітьми за кордоном. Більшість херсонських вчителів також виїхали з Херсона. Але частина все ж залишається. Є й такі, яких було відсторонено від освітнього процесу через співпрацю з Росією під час окупації.

“Не розумію, як можна було вчити українських дітей, а потім співати російський гімн. У Херсоні досі залишаються освітяни колаборанти, але вони відсторонені від нинішньої системи освіти. Оцінку їхнім діям має дати поліція”, – зазначила Журженко.