В Херсонській області затримали торговця російською зброєю (фото)

На Херсонщині поліцейські затримали торговця зброєю та боєприпасами, залишеними російською армією на території області. Про це поліція Херсонської області повідомила на своїй сторінці в Facebook.
Громадянина затримали в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. За вказаним фактом відкрите кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 «Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами» ККУ. Проводяться необхідні слідчі дії та низка експертиз. За незаконний збут вогнепальної зброї та боєприпасів затриманому загрожує позбавлення волі на строк від трьох до семи років.
“Житель Бериславського району, який тимчасово мешкає у Високопільській громаді, відшукує місця розташування колишніх позицій російської армії, знаходить там зброю, вибухові пристрої і боєприпаси. Знайдену зброю затриманий переховував у різних замаскованих місцях, після чого збував зацікавленим особам”, – йдеться в повідомленні поліції.
Під час оперативних заходів працівниками управління карного розшуку задокументовано збут кулемета Калашнікова та набоїв до нього. Також чоловік продав російську реактивну гранату – РМГ 56. За місцем проживання затриманого поліцейські провели обшуки. У зловмисника виявили та вилучили три гранати Ф-1, чотири гранати РГД-5, сім запалів до них та гроші, отримані від злочинної діяльності.