В новорічну ніч херсонські рятувальники ліквідували вісім пожеж

Рятувальники Херсонської області у новорічну ніч ліквідували вісім пожеж, що виникли внаслідок ворожих обстрілів, повідомляє пресслужба головного управління Держслужби України з надзвичайних ситуацій у Херсонській області, на своїй сторінці Facebook.

“В новорічну ніч Росія цинічно обстрілювала місто. Рятувальники Херсонщини ліквідували десять пожеж, вісім з яких виникли внаслідок ворожих обстрілів”, – йдеться у повідомленні.

Рятувальники уточнюють, що опівночі, після обстрілу пожежа виникла в корпусі дитячої обласної лікарні.

“Протягом тридцяти хвилин пожежникам вдалося ліквідувати пожежу”, – зазначають в управлінні.

Персонал лікарні до прибуття пожежно-рятувальних підрозділів евакуював в безпечне місце 17 дітей, чотирьох батьків та 38 працівників. Внаслідок пожежі постраждалих немає.

“Було потрапляння російських снарядів в інший корпус лікарні. Пожежі не виникла. Вибиті шибки пошкоджені стіни. В момент обстрілу в корпусі людей не було”, – наголошують у ДСНС.

Там уточнюють, що до робіт було залучено 26 рятувальників та три одиниці пожежно-рятувальної техніки.

“Також надійшло повідомлення про пожежу в житловому будинку в одному з мікрорайонів міста. Через ворожі обстріли загорівся другий поверх двоповерхового будинку. Пожежу ліквідовано на площі 180 кв. було залучено чотири одиниці пожежно-рятувальної техніки та 18 осіб особового складу”, – підсумували в Держслужбі.