Чотирьом мешканцям Херсонщини повідомлено про підозру в колабораціонізмі

За участь у псевдореферендумі на Херсонщині – повідомлено про підозру чотирьом місцевим мешканцям у колабораціонізмі. Про це повідомила Херсонська обласна прокуратура на своєму сайті.

За процесуального керівництва Олешківської та Херсонської окружних прокуратур чотирьом мешканцям Станіславської та Херсонської територіальних громад повідомлено про підозру в колабораціонізмі, вчиненому за попередньою змовою групи осіб (ч. 2 ст. 28, ч. 5 ст. 111-1 КК України). Їм обрано запобіжний захід – тримання під вартою.
“Підозрювані брали участь у роботі так званої виборчої комісії, створеної російською окупаційною владою для проведення псевдореферендуму щодо виходу зі складу України і приєднання до РФ тимчасово окупованої території Херсонщини. З 23 по 27 вересня у супроводі озброєних представників РФ вони ходили по домівках місцевих мешканців з бюлетенями та урною, закликаючи їх брати участь у незаконному голосуванні. Після завершення псевдоволевиявлення вони передали бюлетені військовим РФ та отримали винагороду в російських рублях”, – йдеться в прокуратурі.
Слідчо-оперативні дії проводили співробітники СБУ Херсонської та Вінницької областей.